Panorama.sk in SlovakSK
Weather

Guinness World Records 2010 (Kniha svetovych rekordov)

Guinness World Records 2010 (Kniha svetových rekordov) - Cover Page

Na svete je uz aj Guinessova kniha rekordov 2011 - u nas stoji zlavnena 28,90 EUR. V pripade zaujmu nas kontaktujte e-mailom.

Jubilejny desiaty rocnik knihy rekordov ponuka okrem rekordov aj bohaty doplnkovy material na internete. Princip je jednoduchy: ak pri rekorde v knihe najdete specialny symbol, mozete sa prihlasit na webstranku Guinness World Records, zadat specialny kod a precitat si o rekorde viac. Na internete vas cakaju napriklad exkluzivne videa; fantasticke obrazky, ktore si mozete stiahnut ako pozadie na pocitac alebo mobilny telefon; a rozhovory s rekordermi. Okrem vynovenej grafiky a uplne novych obrazkov v knihe najdete rekordy, ktore dosial neboli prekonane, najlepsich rekorderov desatrocia ci oblubene kapitoly ako Telo, Vesmir, Veda a technika, Moderna spolocnost alebo Sport.

Ashrita Furman

JUBILEJNÁ KNIHA REKORDOV

V jubilejnej knihe je samozrejme vsetko to iste, ako v predoslych, ale ma aj nieco navyse.

Ashrita Furman

Je to predovsetkym bilancovanie, rebricky Naj rekorderov posledneho desatrocia. Prvych desat lamacov rekordov najdete v tabulke, ktora je na zaciatku knihy. Pod cislom jeden figuruje American Ashrita Furman (na obrazku) s poctom rekordov 164. V aprili 2009 bol jednym zo 111 uchadzacov o rekord v prednese basne ci uryvku z knihy v najviac jazykoch. Do prvej desiatky sa dostal aj Zdenek Bradac zo susednych Ciech s poctom rekordov 10, posledny rekord sa mu podaril v maji 2008, ked v britskom Seffield Castle College zoradil sadu karat (52 kusov) za 36,16 sekundy.

Ako kniha vyzera

Kniha vyzera na prvy pohlad ako obrovska zbierka väcsinou bizarnych obrazkov s kratuckymi informaciami. Môzete si v nej len tak listovat a zabavat sa. Aj napriek tejto nezaväznosti ma kniha prehladne vnutorne usporiadanie, ktore iste uspokoji kazdeho, kto ma rad system a poriadok.

Obsazny obsah a odkazy na internete

Zamer vydavatelov Guinnessovej knihy rekordov prezradi najlepsie jej obsah, z ktoreho je jasne, ze kniha predovsetkym pobavi, ale prinasa aj furu zaujimavych informacii o zivote okolo nas, o planete Zem, vesmire, zvieratach, vede a technike, objavoch, sporte ci umeni. Podnetna je aj novinka jubilejneho vydania – odkazy na dalsie informacie, obrazky a videa na internetovych strankach Guinness World Records 2010.

Ako sa stat rekorderom

Informaciu, ktoru niektori citatelia knihy hladaju najhorlivejsie, vydavatelia prezieravo zaradili hned za uvodnymi strankami. Na strane 14. sa dozviete Ako sa stat rekorderom.

Tri rekordy z kapitoly Príbehy cestovateľov

Prva zena, ktorá oboplavala svet bez prestavky oboma smermi

Dna 16. februara 2009 sa byvala telocvikarka Dee Caffari (Velka Britania) zapisala do dejin, ked v jachtarskej sutazi Vendee Glove skoncila na 6. mieste.

Dee Caffari

Dee sa tak stala prvou zenou a celkovo stvrtou osobou, ktora sama a bez pomoci oboplavala Zem oboma smermi. Prvu cast svojho dvojiteho rekordu dosiahla od novembra 2005 do maja 2006, ked sa stala prvou zenou, ktora solo oboplavala svet smerom na zapad.

Jazda na bicykli v najväčšej hĺbke

Kto tvrdí, že sa nedá bicyklovať pod vodou? Dňa 21. júla 2008 v Santa Margherita Ligure (Ligúria, Taliansko) zvládol jazdu na bicykli v najväčšej hĺbke – 66,5 m pod hladinou Vittorio Innocente (Taliansko). Je tiež držiteľom rekordu za najdlhšiu vzdialenosť prejdenú na bicykli pod vodou, keď 4. mája 2003 prešiel po dne kanála Naviglio v Miláne (Taliansko) za 36 minút 38,15 sekundy až 2 kilometre.

Mark Beaumont

Cesta okolo sveta na bicykli

Najrychlejsia cesta okolo sveta na bicykli trvala 194 dni a 17 hodin. Absolvoval ju Mark Beaumont (Velka Britania), ktory na bicykli presiel az 29 445, 81 kilometra a celkovo zdolal 40 100 kilometrov (vratane transferov). Jeho cesta sa zacala a skoncila v Parizi (Francuzsko) a trvala od 5. augusta 2007 do 15. februara 2008. Beaumont presiel Europu, Pakistan, Malajziu, Australiu, Novy Zeland a USA.

.Pripojte komentar

More information:

Guinnessova kniha rekordov: Od marnivosti k jedinecnosti

ORDER HERE:Order
Guinness World Records 2010 (Kniha svetovych rekordov) - sold out
Autor: Craig Glenday
Price: EUR 14.95
Scale: 0
Category: Encyclopedia and Calendars
Published by: Slovart
Edition 1.
Published in 2009.
ISBN: 978-80-8085-820-9
288 pp.
Hardbound
Dimensions: 22.00 x 30.00 cm
Payment conditions
More in the category
>> Encyclopedia and Calendars

Published: 2009-11-24
Updated: 2009-11-24

Categories: - History