Panorama.sk in SlovakSK
Weather

Vianoce na Hrade 2010

The Bratislava Castle in Winter

Po dvoch rokoch bude na Bratislavskom hrade opät podujatie Vianoce na hrade. V nedelu 12. 12. 2010 sa deti mozu stat kralovskymi rytiermi, splnit zabavne ulohy, vytvorit si erb alebo cast brnenia. Navstevnici dominanty Bratislavy budu mat jedinecnu moznost pozriet sa do zrekonstruovanych reprezentacnych priestorov hradu.

Slovenske narodne muzeum-Historicke muzeum opät po dvoch rokoch pripravilo tradicne vianocne podujatie pre rodiny s detmi Vianoce na hrade. Statocni chlapci, ale aj dievcata po splneni uloh predstavujucich rytierske cnosti budu pasovani za kralovskych rytierov. V tvorivych dielnach si chlapci vytvoria svoj erb, stit alebo cast brnenia. Dievcata si vyskusaju odev pre damy. Deti pritom spoznaju aj vystavu Ars liturgica – zlatnictvo v sluzbach liturgie a priestory hradneho arealu v zimnej nalade.

Celkom vynimocne su pripravene tri vstupy do zrekonstruovanych reprezentacnych priestorov Hradneho palaca o 14.00, 15.00 a 16.00 h. Navstevnici tak budu mat jedinecnu prilezitost vidiet prinavratenu nadheru byvalych kralovskych komnat. Pocet ludi v skupine je vsak obmedzeny.

Vianoce na hrade sa konaju v nedelu 12. 12. 2010 od 10.00 do 16.00 h, vstup na podujatie je pre deti do 15 rokov volny..

(Z tlacovej spravy SNM)

More information:

Online Bratislava Guide

Published: 2010-12-03
Updated: 2010-12-03

Categories: - Galleries, Museums, Exhibitions