Panorama.sk in SlovakEN
Počasie

Elá hop do múzea! Prechádzka po Apponyiho paláci trochu inak

Elá hop do múzea! - pútač k predstaveniam v Múzeu mesta Bratislavy

Múzeum mesta Bratislavy a Divadlo PIKI pripravili zaujímavý múzejno-divadelný projekt. Katka Aulitisová, Ľubomír Piktor, výtvarníčka Markéta Plachá a Múzeum mesta Bratislavy pozývajú na podujatie Elá hop do múzea! Prechádzka po Apponyiho paláci trochu inak.

Dospelí, ak chcete so svojimi deťmi a vnúčencami zažiť atmosféru mimoriadneho divadla, vojdite do Apponyiho paláca na Radničnej ulici č. 1. Ak ešte, alebo už nemáte po ruke žiadne deti, neváhajte ani vy a navštívte nás. Máme pre vás netradičný pohľad a informácie plné humoru a nečakaných situácií o histórii paláca, zbierkových predmetoch a dejinných udalostiach. Pripravení sú protagonisti - všetečná turistka, odborník na históriu - vážený pán profesor a ešte jeden malý sprievodca, o ktorom vám viac neprezradíme.

Vstupenky sú v predaji v pokladni múzea v Apponyiho paláci. Maximálny počet osôb na jednom predstavení je 30 návštevníkov. Predstavenia sú raz do mesiaca, vždy v sobotu o 16:00 h: 15. január; 19. február; 19. marec, 16. apríl; 21. máj;18. jún 2011.

Niečo o protagonistoch divadla PIKI. Všetci ich vnímame ako známu dvojicu Elá Hop! Katka Aulitisová a Ľubomír Piktor - samotní zakladatelia, ale aj prevádzkovatelia divadla PIKI - sa najlepšie charakterizujú na vlastných webových stránkach:

"Divadlo PIKI je Podozrivo (P) ideálna(I) kočovná (K) iniciatíva(I), pretože existuje na divadelnom trhu už od roku 1990, napriek tomu, že ju tvorí manželský pár. A to je, uznajte, podozrivé. Divadlo nemá vlastnú budovu, vrátnika, ani požiarnika. Kočuje po divadlách a kultúrnych zariadeniach doma i v zahraničí a snaží sa obšťastniť škôlkárov, školákov, študákov, dospelákov, nezávislákov, či iných... V koči má naložené všeličo. Adaptácie klasických príbehov, autorské hry so súčasnými, často až tabuizovanými témami, rodinné predstavenia a zábavné programy."

Divadlo má svojich sympatizantov predovšetkým v ľuďoch, ktorí majú radi jednoduché výrazové prostriedky s prvkami pantomímy, bábkového divadla a grotesky. Katka Aulitisová a Ľubomír Piktor spolupracujú aj na iných projektoch ako svojich, a to na Slovensku a aj v zahraničí. Pre Slovenskú televíziu pripravili známu a medzi divákmi obľúbenú cyklickú reláciu Elá Hop!

(Z tlačovej správy Múzea mesta Bratislavy a divadla PIKI)

.Pripojte komentár

Ďalšie info:

Múzeum mesta Bratislavy

Bratislavský online sprievodca

Vydané: 2010-12-09
Aktualizované: 2010-12-09

Kategórie: - Múzeá