Panorama.sk in SlovakEN
Počasie

Mafia na Slovensku - Osudy bossov Černákovej éry

Mafia na Slovensku - obálka

Po knihe Mafia v Bratislave spisovateľ a publicista Gustáv Murín pokračuje v téme. Jeho ďalší titul má podnázov Osudy bossov Černákovej éry.

Murín o svojej knihe píše:

"Hlavné mesto Slovenska sa len na krátky čas kraľovania Miroslava Sýkoru stalo aj hlavným mestom zločinu. Predtým aj potom bolo centrum mafiánskej moci inde. Najskôr v Dunajskej Strede, potom v Banskej Bystrici. Odtiaľ malo byť Slovensko v rukách capo di tutti capi, bossa všetkých bossov – Mikuláša Černáka. Kým nad inými impériami slnko nikdy nezapadalo, nad touto ríšou zla sa nemala nikdy zdvihnúť temná noc násilia a strachu.

Príbehy obsiahnuté v tejto knihe majú pozoruhodne všeplatné ponaučenie. Ich nositelia – Július Tóth a Peter Muszka, Róbert Holub, Holáň alias Gorila, Papa Joe, Ošo Kucmerka, Borženský a Kolárik, Alojz Kromka alias Čistič, Jozef Roháč alias Potkan, nájomný vrah Adamčo a nakoniec Mikuláš Černák – sa v 90. rokoch zviditeľnili tým, ako sa brutálnym terorom a zastrašovaním pokúšali ovládnuť Slovensko. Závratne zbohatli a zdanlivo nebolo nikoho, kto by sa im dokázal postaviť účinne na odpor, ale tak ako rýchlo ich zločinecká hviezda vyšla, tak neodvratne aj zapadla. Sú to príbehy plné krvavých súbojov, brutálneho teroru voči bezbranným, bratstva zabijakov aj zrady najbližších, okamihov všemocnosti a zábleskov krutého vytriezvenia v spŕške smrtiacich striel."

Ďalšie info:

Mafia v Bratislave - 1989 – 1999 dekáda zločinu a trestu

OBJEDNAJTE TU:Order
Mafia na Slovensku Osudy bossov Černákovej éry - vypredané
Autor: Gustáv Murín
Cena: 11.90 EUR
Mierka: 0
Kategória: História, memoáre
Vydavateľ: Vydavateľstvo PT - Albert Marenčin
Vydanie 1.
Rok vydania: 2009
ISBN: 978-80-8114-016-7
Počet strán: 304
Tvrdá väzba
Rozmery: 13.00 x 20.00 cm
Nákupné podmienky
Pozrite ďalšie v kategórii
>> História, memoáre

Vydané: 2015-01-15
Aktualizované: 2015-01-15

Kategórie: - História