Panorama.sk in SlovakSK
Weather

Ela hop do muzea! Prechadzka po Apponyiho palaci trochu inak

Elá hop do múzea! -  poster

Muzeum mesta Bratislavy a Divadlo PIKI pripravili zaujimavy muzejno-divadelny projekt. Katka Aulitisova, Lubomir Piktor, vytvarnicka Marketa Placha a Muzeum mesta Bratislavy pozyvaju na podujatie Ela hop do muzea! Prechadzka po Apponyiho palaci trochu inak.

Dospeli, ak chcete so svojimi detmi a vnucencami zazit atmosferu mimoriadneho divadla, vojdite do Apponyiho palaca na Radnicnej ulici c. 1. Ak este, alebo uz nemate po ruke ziadne deti, nevahajte ani vy a navstivte nas. Mame pre vas netradicny pohlad a informacie plne humoru a necakanych situacii o historii palaca, zbierkovych predmetoch a dejinnych udalostiach. Pripraveni su protagonisti - vsetecna turistka, odbornik na historiu - vazeny pan profesor a este jeden maly sprievodca, o ktorom vam viac neprezradime.

Vstupenky su v predaji v pokladni muzea v Apponyiho palaci. Maximalny pocet osob na jednom predstaveni je 30 navstevnikov. Predstavenia su raz do mesiaca, vzdy v sobotu o 16:00 h: 15. januar; 19. februar; 19. marec, 16. april; 21. maj;18. jun 2011.

Nieco o protagonistoch divadla PIKI. Vsetci ich vnimame ako znamu dvojicu Ela Hop! Katka Aulitisova a Lubomir Piktor - samotni zakladatelia, ale aj prevadzkovatelia divadla PIKI - sa najlepsie charakterizuju na vlastnych webovych strankach:

"Divadlo PIKI je Podozrivo (P) idealna(I) kocovna (K) iniciativa(I), pretoze existuje na divadelnom trhu uz od roku 1990, napriek tomu, ze ju tvori manzelsky par. A to je, uznajte, podozrive. Divadlo nema vlastnu budovu, vratnika, ani poziarnika. Kocuje po divadlach a kulturnych zariadeniach doma i v zahranici a snazi sa obstastnit skolkarov, skolakov, studakov, dospelakov, nezavislakov, ci inych... V koci ma nalozene vselico. Adaptacie klasickych pribehov, autorske hry so sucasnymi, casto az tabuizovanymi temami, rodinne predstavenia a zabavne programy."

Divadlo ma svojich sympatizantov predovsetkym v ludoch, ktori maju radi jednoduche vyrazove prostriedky s prvkami pantomimy, babkoveho divadla a grotesky. Katka Aulitisova a Lubomir Piktor spolupracuju aj na inych projektoch ako svojich, a to na Slovensku a aj v zahranici. Pre Slovensku televiziu pripravili znamu a medzi divakmi oblubenu cyklicku relaciu Ela Hop!

(Z tlacovej spravy Muzea mesta Bratislavy a divadla PIKI)

More information:

Online Bratislava Guide

Bratislava City Museum

Published: 2010-12-09
Updated: 2010-12-09

Categories: - Museums