Panorama.sk in SlovakEN
Počasie

Veľké slovníky Lingea Lexicon 5 (obojsmerné počítačové slovníky: angličtina, nemčina, francúzština, španielčina, ruština)

Charakteristika programu Lingea Lexicon

Každý elektronický slovník Lingea Lexicon sa skladá z dvoch častí - z vlastného obsahu slovníka a programu Lingea Lexicon. Ak si zakúpite viac slovníkov, môžete ich jednoducho používať súčasne. Lexicon ich bude automatický prehľadávať vo zvolenom poradí, a to bez toho, že by práca s viacerými slovníkmi mala zásadný vplyv na rýchlosť vyhľadávania. Lexicon 5 má množstvo nových funkcií: zdokonalené vyhľadávanie, rýchly fulltextový náhľad, automatické dopĺňanie zadávaných hesiel, nové grafické spracovanie tabuliek tvaroslovia alebo funkciu preberania textu pod kurzorom myši.

Postrehy z používania počítačového slovníka Lingea Lexicon 5

Operačné systémy

Lexicon 5 ponúka používateľovi možnosť zvoliť si medzi "klasickou" aplikáciou pre Windows a plne grafickou aplikáciou, ktorú možno používať pod operačnými systémami Windows (od verzie 98 po Windows 7), Linux a Mac OS X., vo vreckových počítačoch so systémami PocketPC, Palm OS i online. K dispozícii je tiež variant vhodný na začlenenie do firemného intranetu.

Technológie

Tvaroslovné vyhľadávanie - Lexicon vyhľadá správne heslo bez ohľadu na to, v akom páde, čísle, rode či osobe alebo čase bolo slovo vložené.
Fonetické vyhľadávanie - Pokiaľ nepoznáte presnú písanú podobu slova, môžete ho zadať tak, ako ho počujete a program ponúkne vhodné heslá.
Fulltextové vyhľadávanie - Slová i zložitejšie výrazy taktiež možno vyhľadávať v rámci hesiel - v prekladoch, príkladoch a idiómoch.
Nahovorená výslovnosť - Môžete si vypočuť vzorovú výslovnosť zobrazeného hesla. Audionahrávka je v CD kvalite.
Tabuľky tvaroslovia - Vo forme prehľadných tabuliek si môžete zobraziť všetky gramatické tvary heslových slov.
Synonymá - Súčasťou titulu je tiež slovník synonym, prípadne antonym, ktoré sa automaticky zobrazujú v osobitnom okne.
Tvary - Pri danom hesle sa zobrazia slová s rovnakým kmeňom, ale inými predponami či príponami. Angličtina má výber rozšírený o frázové slovesá.
Témy - Pri hesle sa zobrazia odkazy na ďalšie slová, ktoré patria do rovnakého tematického okruhu. Tematické okruhy môžu poslúžiť na opakovanie či rozširovanie slovnej zásoby pomocou funkcie Učenie sa - Skúšanie obsiahnutej v programe Lexicon. Používateľ má navyše možnosť vytvoriť si vlastné tematické okruhy či dopĺňať nové vlastné heslá.
Funkcia mouse-over - Program je vybavený funkciou pre automatické preberanie slov alebo slovných spojení pod kurzorom myši. Vo vybranej aplikácii stačí umiestniť kurzor nad neznáme slovo a v okne programu sa zobrazí jeho preklad.
Prehľad gramatiky - Súčasťou uvedeného titulu je prehľad gramatiky. Obsah sa zobrazuje vo forme stromu.

Lexicon 5 Anglický veľký slovník Lingea - obal

Anglický veľký slovník (Lingea Lexicon 5)

Anglický veľký slovník je menším bratom Veľkého slovníka Platinum. Oba slovníky sa odlišujú počtom obsiahnutých hesiel a s nimi prepojenými ďalšími informáciami. Vo Veľkom slovníku je 112-tisíc anglických a slovenských hesiel a v slovníku Platinum ich je 211-tisíc.

Anglický veľký slovník od samého začiatku vznikal ako pôvodný prekladový slovník založený na anglických a amerických výkladových slovníkoch renomovaných vydavateľstiev ako Harper Collins, Oxford University Press, Cassell, Webster's atď. V ucelenej forme slovník ponúka podrobne spracované heslá s odlíšenými a spresnenými význammi a okrem bežných prekladov obsahuje aj množstvo doplňujúcich informácií, ktoré používateľ ocení pri práci s cudzím jazykom. Medzi tieto doplňujúce informácie patria ustálené spojenia, idiomatické obraty, príkladové vety na demonštráciu použitia jednotlivých ekvivalentov, spresňujúce poznámky v zátvorkách, synonymá a antonymá slov, valencie jednotlivých slovies, štýlové a odborové charakteristiky a prepis výslovnosti hesiel. Výslovnosť je nahovorená rodeným Angličanom.

Rozsah tohto všeobecného slovníka výrazne zabieha aj do oblasti odbornej terminológie a nájdete v ňom aj odborné ustálené slovné spojenia z mnohých oblastí, od ekonómie cez právo, chémiu, biológiu a lekárstvo až po techniku. Jednou z najväčších predností obsahu slovníka je veľké množstvo príkladových viet z bežného jazyka a z korpusu anglického jazyka, ktoré dopĺňajú jednotlivé heslá a preklady. Tvoria tak databázu niekoľkých desiatok tisíc viet a slovných spojení, ku ktorým sú priamo priradené výstižné preklady.

Do slovníka je začlenený tiež anglický výkladový slovník WordNet umožňujúci vyhľadávať v slovnej zásobe pomocou synonymických skupín alebo na základe významovej nadradenosti a podradenosti slov bez ohľadu na ich umiestnenie v abecede.

Obsah

hesiel 112 000
významov 171 000
väzieb, príkladov a fráz 87 000
prekladov 521 000

Prílohy

slovník skratiek
použitie slov
anglický výkladový a hierarchický slovník WordNet

Lexicon 5 Nemecký veľký slovník Lingea - obal

Nemecký veľký slovník (Lingea Lexicon 5)

Elektronický Nemecký veľký slovník Lingea je určený všetkým, ktorí pracujú s nemčinou na vyššej jazykovej úrovni, ako napr. prekladatelia, študenti vysokých škôl alebo zástupcovia veľkých firiem. Slovník rešpektuje nový nemecký pravopis a obsahuje overenú slovnú zásobu posledných desaťročí v počte viac ako 63 000 nemeckých hesiel. Heslom sa rozumie celé heslové slovo rozčlenené na jednotlivé významy, pri ktorých sú prehľadne zobrazené jednotlivé ekvivalenty vrátane ich väzieb, ďalej príklady, ustálené slovné spojenia, doplňujúce kontextové poznámky, štýlové a odborové príznaky významu a na konci hesla najpoužívanejšie frázy a idiómy, ktoré sa viažu s daným heslom. Jednotlivé významy každého hesla sú dôsledne zaradené podľa frekvencie používania.

Pri heslách sa tiež zobrazujú synonymá, odvodené slová a slovné spojenia. Heslá v slovníku možno vyhľadávať obojstranne a v akomkoľvek tvare. Okrem tohto tvaroslovného vyhľadávania má slovník aj fulltextové vyhľadávanie, ktoré hľadané slovo či slovné spojenie nájde všade, kde sa v slovníku vyskytuje. Používateľ má ďalej k dispozícii 300 tematických okruhov, pomocou ktorých sa môže učiť slovíčka z rôznych oblastí alebo sa z nich môže dať vyskúšať. Veľkou výhodou je možnosť dopĺňania ďalších vlastných hesiel a tvorba vlastných tematických okruhov. Slovník ponúka okrem tém aj základnú slovnú zásobu rozdelenú do tridsiatich lekcií s možnosťou vytvárania ďalších vlastných lekcií.

Súčasťou slovníka je ucelený, výstižný a názorný prehľad nemeckej gramatiky členený podľa jednotlivých slovných druhov. Okrem tradične používaných tabuliek skloňovania a časovania obsahuje aj niekoľko gramatických informácií, ktoré sú zhrnuté do tabuľkových prehľadov. Vďaka nim sa v gramatike dá veľmi ľahko orientovať.

V slovníku je 50 000 ozvučených hesiel. Program umožňuje porovnanie vlastnej výslovnosti s rodeným hovoriacim. Lexicon dobre spolupracuje s ostatnými programami a je možné spúšťať ho priamo z CD.

Obsah

hesiel 112 000
významov 159 000
väzieb, príkadov a fráz 71 000
prekladov 342 000

Prílohy

slovník skratiek
použitie slov

Lexicon 5 Francúzsky veľký slovník Lingea - obal

Francúzsky veľký slovník (Lingea Lexicon 5)

V elektronickom slovníku nájdete aj slová súčasného jazyka ako napr. saut à l´élastique (bungee jumping), multinational (nadnárodný), lecteur de disques compacts (CD prehrávač), overdose (predávkovanie drogou) apod.

Obsah

hesiel 97 000
významov 156 000
väzieb, príkadov a fráz 83 000
prekladov 386 000

Španielsky veľký slovník Lingea Lexicon 5 - obal

Španielsky veľký slovník (Lingea Lexicon 5)

Pôvodné autorské dielo firmy Lingea. Všeobecný slovník stredného rozsahu ponúka na obidvoch stranách vyše 94 000 najfrekventovanejších hesiel. Vychádza z aktuálnych španielskych výkladových slovníkov, ako sú Salamanca, Clave, Real Academia Española alebo Gran Diccionario de uso del Español, čo zaručuje obsiahnutie skutočne používaných významov slov súčasnej španielčiny.

Heslá sú popri prekladoch a významových spresneniach doplnené veľkým množstvom užitočných príkladov z reálneho života aj s ich prekladmi do slovenčiny. Nechýbajú ani ustálené spojenia a idiomatické obraty, ktoré sa v španielčine často používajú. Z hľadiska používateľských funkcií slovník ponúka ozvučené španielske heslá nahovorené rodeným nositeľom jazyka, vďaka čomu si ľahšie osvojíte špecifickú španielsku výslovnosť.

Úplne unikátne je pôvodné španielske tvaroslovie umožňujúce nájsť španielske slovo v akomkoľvek jeho tvare, čo spolu s kvalitným fulltextovým vyhľadávaním poskytuje používateľovi prakticky neobmedzené možnosti vyhľadávania v texte.

Obsah

hesiel 94 000
významov 160 000
väzieb, príkadov a fráz 48 000
prekladov 376 000
Prílohy
použitie slov

Lignea Lexicon 5 Ruský veľký slovník - obal

Ruský veľký slovník (Lingea Lexicon 5)

Elektronický všeobecný slovník stredného rozsahu ponúka na oboch stranách cez 93 000 najfrekventovanejších hesiel.

Heslá sú okrem prekladov a významových špecifikácií doplnené o veľké množstvo užitočných príkladov z reálneho života spolu s ich prekladmi do slovenčiny. Nechýbajú ani ustálené slovné spojenia a idiomatické zvraty, ktoré sú v ruštine frekventované. Čo sa týka používateľských funkcií, slovník ponúka ozvučené ruské heslá nahovorené nasiteľom jazyka, čo vám uľahčí osvojiť si ruskú výslovnosť.

Unikátne je pôvodné ruské tvaroslovie, ktoré umožňuje nájsť ruské slovo v akomkoľvek tvare, čo spolu s kvalitným fulltextovým vyhľadávaním poskytuje používateľovi prakticky neobmedzené možnosti vyhľadávania v texte. K dispozícii je taktiež funkcia učenia a skúšania na základe preddefinovaných tematických okruhov z najrôznejších oblastí života. Slovník ocenia všetci tí, ktorí sa ruštinu učia alebo s učením začínajú, ale tiež stredne pokročilí používatelia jazyka.

Obsah

hesiel 93 000
významov 131 000
väzieb, príkadov a fráz 41 000
prekladov 293 000
Prílohy
použitie slov

OBJEDNAJTE TU:Order
Lexicon 5 Anglický veľký slovník Lingea (Elektronický obojstranný slovník)
Cena: 77.90 EUR
Mierka: 0
Kategória: Počítačové slovníky
Vydavateľ: Lingea
Vydanie 0.
Rok vydania: 0
ISBN: 0
Počet strán: 0
Rozmery: 0.00 x 0.00 cm
Nákupné podmienky
Pozrite ďalšie v kategórii
>> Počítačové slovníky

Vydané: 2006-11-22
Aktualizované: 2006-11-22

Kategórie: - Jazyky, tlmočenie, preklady, slovníky