Panorama.sk in SlovakSK
Weather

Dole vodou alebo Sprava o splavovani delty Dunaja s Jozom Razom a s nasimi manzelkami

Dole vodou - Cover Page

Kniha, ktorá zaujme nielen tých, ktorí sa chcú vydať do dunajskej delty. Boris Filan pribalil k cestopisu aj fúru humoru a životných skúseností.

Príbeh sa začína v dunajskej zátoke pri Vlčom hrdle, kde majiteľ reštaurácie Yacht Club, známy ako riečny vlk Dodo, rozpráva, ako sa dostal do dunajskej delty. Zmieni sa aj o rumunskom Slovakovi Ioanovi Uramovi, vraj spravnom chlapikovi, s ktorym sa do delty dostal. Boris Filan prezradi, ako ho pochytila tuzba podniknut podobnu vypravu a ako sa po niekolkych pokusoch skontaktoval s onym spravnym chlapikom. V cestopise potom postupne odhaluje, ze Ioan Uram a jeho zaskok Mihail, vobec neboli stastnou volbou na ceste za objavovanim kras delty. Spolu s cestovatelskym pribehom sa Boris Filan deli s citatelom o svoje dojmy zo stretnuti s bizarnymi postavami a postavickami - zoznami vas s rumunskym Ukrajincom, ktory v rozostavanom dome ponuka noclah za sto eur a za rovnaku cenu aj diviacie kly, s hrbatou recepcnou z penzionu Marina, ktorej dal prezyvku Kleki Petra - preco, to pochopite, ked uvidite jej portret, so smutnou strazkynou sulinskeho majaka, so psami, s pelikanmi, komarmi a dalsimi zivymi tvormi.

Zazitky z cesty po dunajskej delte v Rumunsku by mozno v podani niekoho ineho vyzneli ako trpka drama podvedenych turistov, ale Boris Filan sa dokaze na kazdu zivotnu situaciu pozriet s nadhladom a vtipom. Knizku, ktoru mozno precitat na jeden dych za jeden vecer, sprevadzaju autorove fotografie.

More information:

Danube: River Books

ORDER HERE:Order
Dole vodou alebo Správa o splavovaní delty Dunaja s Jožom Rážom a s našimi manželkami - Sold out
Autor: Boris Filan
Price: EUR 7.90
Scale: 0
Category: Travelogues
Published by: IKAR
Edition 1.
Published in 2009.
ISBN: 978-80-551-2025-6
133 pp.
Hardbound
Dimensions: 13.30 x 20.50 cm
Payment conditions
More in the category
>> Travelogues

Published: 2010-08-24
Updated: 2010-08-24

Categories: - Travelogues