Panorama.sk in SlovakSK
Weather

700 slovenskych hradov, zamkov, kastielov, panskych sidel a pevnosti

700 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností - Cover Page

Slovensko je krajina s rozmanitou a pestrou historiou, ktora zanechala nezmazatelne stopy v podobe mnozstva pamätihodnosti. Okrem cirkevnych pamiatok tu nachadzame hodnotny subor 700 historickych stavieb, ktore mozno oznacit ako panske sidla alebo pevnosti. Su medzi nimi hrady, zamky, kastiele, kurie, hradiska, pevnosti, mestske slachticke a patricijske palace, mestske hradby, basty a brany, opevnene kostoly a klastory. Obdivuhodne su architektonicke skvosty zachovane v celistvej podobe, starobyle stavby, ktorym po uspesnej rekonstrukcii vratili svoju niekdajsiu krasu, ale aj romanticke ruiny, este len cakajuce na obnovu.

Oravsky Hrad Castle

Kazdu z vybratych pamiatok dokumentuje aspon jedna fotografia a strucny text. Necela pätdesiatka stavieb, ktore autor povazuje za najhodnotnejsie a zaroven turisticky najatraktivnejsie, dostala viac priestoru na dvojstrane s viacerymi fotografiami. Tak to je v pripade Oravskeho hradu, ktoreo snimky sme vybrali ako ukazky.

Oravsky Hrad Castle

Autor textu a fotografii Jan Lacika ma na svojom konte viacero kniznych turistickych sprievodcov a obrazkovych publikacii o Slovensku. Najnovsia publikacia sa radi niekde na pomedzie encyklopedii, obrazkovych knih a sprievodcov. Encyklopedicky charakter jej dava abecedne radenie objektov, ich strucna, no hutna charakteristika a presne vymedzenie suboru historickych stavieb na panske sidla a pevnosti. K encyklopedickej uplnosti vsak v knihe chyba register, ci obsah. Citatel sa orientuje v knihe podla abecedneho poradia lokalit, pri kazdom objekte je uvedena skratka okresu, v ktorom sa nachadza. Ako sprievodca môze kniha posluzit pri vybere poznavacich vyletov po Slovensku. Kvalitne fotografie jej davaju aj punc peknej obrazkovej knihy.

Oravsky Hrad Castle

Texty su len v slovenskom jazyku, co je mozno trochu skoda, pretoze kniha by sa mohla zaradit do zoznamu viacjazycnych reprezentacnych kniznych dokumentov o slovenskych pamätihodnostiach, ktorych nikdy nie je dost. Na polici domacich kniznic vsak môze zaujat miesto hodnotneho sprievodcu slovenskymi architektonickymi pamätihodnostami.

ORDER HERE:Order
700 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností - sold out
Autor: Ján Lacika
Price: EUR 29.90
Scale: 0
Category: Encyclopedia and Calendars
Published by: IKAR
Edition 1.
Published in 2010.
ISBN: 978-80-551-2197-0
320 pp.
Hardbound
Dimensions: 22.70 x 30.60 cm
Payment conditions
More in the category
>> Encyclopedia and Calendars

Published: 2010-08-02
Updated: 2010-08-02

Categories: - Historical Attractions